Wie vroeger Pokémonkaarten heeft vezameld, weet dat sommige tekeningen daarop kleine kunstwerkjes waren. Nu biedt Nintendo aan 3DS-bezitters de mogelijkheid om zelf schilderijen van Pokémon te maken op hun 3DS met Pokémon Art Academy. Voorlopig is de game enkel voor Japan aangekondigd (hij komt 19 juni uit), maar aangezien alles met Pokémon erop heel veel verkoopt, ligt een Westerse release niet ondenkbaar.

In Pokémon Art Academy kan je Pokémon tekenen met drie verschillende hulpopties: een afbeelding overtrekken, enkel wat hulplijntjes, of compleet vrij tekenen. Er zijn voor 40 Pokémon tekenlessen en meer dan 100 Pokémon kunnen overgetrokken worden.

Hoewel de meeste gebruikers waarschijnlijk niet veel verder komen dan een simpele Voltorb tekenen, kunnen er indrukwekkende beelden worden gemaakt op het touchscreen van de 3DS, zo blijkt uit onderstaande trailer. Vervolgens zijn deze afbeeldingen via MiiVerse te delen met de rest van de wereld en kunnen daarnaast op een in-game Pokémonkaart geplakt worden.