Nintendo zal niet met een traditionele show aanwezig zijn op de E3 van 2014. In plaats daarvan zal het bedrijf een aantal evenementen opzetten tijdens de beurs. Hierop zal Nintendo haar games aan zowel pers als publiek showcasen, live vanaf de E3-beursvloer en daarbuiten. De reden hiervoor is dat het bedrijf zo haar “key audiences” beter denkt te bereiken.

Nintendo Digital Event

Plan dit maar vast in: op 10 juni om 18:00 uur zal het Nintendo Digital Event plaatsvinden. In dit nieuwe videoprogramma krijgen we te zien wat Nintendo op het vlak van games voor ons in petto heeft in 2014 en de komende jaren. Vorig jaar presenteerde Nintendo dit middels een aflevering van Nintendo Direct, maar dit jaar lijkt het anders aangepakt te worden.

Nintendo Treehouse: Live @ E3

Bij Treehouse zien we hoe ontwikkelaars hun nieuwste grote Nintendo-titels demonstreren. Deze beelden worden tijdens de openingstijden van de beurs live uitgezonden. Vanuit je browser kan je dus live meekijken naar wat er op de beursvloer getoond wordt.

Super Smash Bros. invitational toernooi**

**

De nieuwe Super Smash Bros.-games voor 3DS en Wii U komen dit jaar uit (respectievelijk in de zomer en de winter). Ter gelegenheid hiervan heeft Nintendo een Super Smash Bros.-toernooi georganiseerd waarop 16 bekende SSB-spelers het tegen elkaar opnemen. De tribunes zullen bekleed worden door duizenden fans van de game en het evenement zal live gestreamd worden. Meer informatie zal spoedig volgen.

Ten slotte heeft Nintendo of America een deal gesloten met winkelketen Best Buy. Tijdens de E3 zullen vestigingen door heel Amerika namelijk aan hun klanten de mogelijkheid bieden om Super Smash Bros. for Wii U uit te proberen. Hiermee hoopt Nintendo de thuisblijvers meer te betrekken.

 

Nintendo heeft dus aardig wat in de planning staan en het lijkt erop dat vooral de thuisblijver hiervan profiteert. Mocht je te lui zijn om het bovenstaande allemaal te lezen, dan kan je ook naar onderstaande video kijken. Het populaire comedykanaal Mega64 en Nintendo hebben hiervoor de handen ineen geslagen om een komische video te maken, die in een (heel kleine) notendop Nintendo’s plannen uitlegt.