Drew James, engineer bij Ubisoft Reflections, heeft zijn mond voorbijgepraat. Nou ja, getwitterd. In een post teasde hij namelijk dat Ubisoft aan een nieuwe game in de Prince of Persia-franchise werkt. Dat zijn Twitter-account snel daarna verwijderd is, maakt het alleen maar verdachter!

prince_of_persia_2014

Eerder deze maand lekte de Franstalige website Le Portail du Jeu Video informatie over een nieuwe Prince of Persia-game. Ook deze webpagina werd snel offline gehaald, maar gelukkig kan je nog steeds een gecacht exemplaar ervan openen. Hieruit blijkt dat er een nieuwe Prince of Persia-game in de maak is bij Ubisoft Montpellier.

Deze game zou tweedimensionaal zijn en gebruik maken van de UbiArt Engine, die we kennen van Rayman Legends en Child of Light. Hiermee zouden de bewegingen van de prins zo nauwkeurig en vloeiend gemaakt kunnen worden, dat het even makkelijk werkte als een 3D-model. Voor de geïnteresseerden: de prins zou een getinte huidskleur en bruin haar hebben en geen shirt aan hebben.

Of we die gegevens ook moeten geloven, is nog maar de vraag. Ubisoft houdt haar lippen stijf op elkaar en dus kunnen de berichten niet als waarheid aangenomen worden. Het zijn echter wel verdachte omstandigheden. Hopelijk horen we op de E3, die in juni plaatsvindt, meer over de toekomst van Prince of Persia. We houden je op de hoogte!