Het mag geen verrassing heten dat Activision onlangs de nieuwste Skylanders-game aangekondigd heeft. Skylanders: Trap Team komt op 10 oktober uit in Europa en zal verschijnen voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en Wii U, en er is een aparte versie voor de 3DS in de maak. De game brengt echter een aantal bijzondere vernieuwingen die we niet hadden zien aankomen.

De vorige Skylanders-games draaiden om echte actiefiguurtjes die je op het zogenaamde Portal of Power kon zetten, waardoor ze in de game tot leven kwamen en je met jouw poppetje op avontuur kon gaan. Trap Team draait deze formule echter binnenstebuiten; je kunt de wezens nu uit de game naar de echte wereld halen.

skylanders_trap_team_12

Eerlijk is eerlijk, dat klinkt spannender dan het echt is. Met een nieuw portaal, het Traptanium Portal, kunnen verslagen vijanden namelijk gevangen worden. Nadat je een slechterik de fatale klap hebt gegeven, kan je hem vangen door zijn bijbehorende kristal in het portaal te stoppen. Hierdoor vang je hem als het ware in het kristal, en door de speakers in het portaal kan je hem horen praten (wat de illusie wekt dat hij nu uit de game gekomen is).

Je kan het karakter vervolgens terug naar de digitale wereld sturen om een soort tag team-gevechten te houden, waarbij jouw held uit de Skylands wordt bijgestaan door de voormalige bad guy.

Er worden 50 nieuwe Skylanders uitgegeven met de release van Trap Team. En één daarvan is een baby T-rex in een helikopterpak met raketwerpers. Een vliegende dinosaurus die explosieven kan afvuren! Veel bruter dan dit kan het niet meer worden.

Het klinkt allemaal nog een beetje vaag wellicht. Je moet het eigenlijk zien om het te snappen; bekijk de onderstaande video en screenshots maar eens om een goed beeld te krijgen.

 

skylanders_trap_team_01skylanders_trap_team_11skylanders_trap_team_10skylanders_trap_team_09skylanders_trap_team_08skylanders_trap_team_07skylanders_trap_team_06skylanders_trap_team_05skylanders_trap_team_04skylanders_trap_team_03skylanders_trap_team_02
skylanders_trap_team_13.