Deze week is het alweer vijfentwintig jaar geleden dat Nintendo de Game Boy op de markt bracht. Op 21 april 1989 kwam de Game Boy namelijk in de Japanse winkelschappen te liggen, om vervolgens op 31 juli in de VS beschikbaar te zijn en op 28 september 1990 kon ook Europa ermee aan de slag.

De Game Boy was tot voor kort de succesvolste handheld console ooit. Van de Game Boy, Game Boy Pocket en Game Boy Color werden gezamenlijk bijna 120 miljoen exemplaren verkocht. Enkel de Nintendo DS kon dit record verbreken met inmiddels meer dan 150 miljoen verkopen. De tussenliggende generatie handhelds van Nintendo gebruikte nog steeds de Game Boy-merknaam; de Advance, Advance SP en Micro waren ook gedenkwaardige handhelds, maar konden zich qua populariteit niet aan hun oudere broer meten.

Op de Game Boy hebben we topgames als Pokémon, Tetris, The Legend of Zelda: Link’s Awakening en nog veel meer gespeeld. Hiermee nestelde de Game Boy zich dan ook diep in ons gamershart. Heb jij nog een Game Boy in je bezit? Haal hem dan nog eens uit de kast en speel je favoriete game er weer eens op! Of misschien kom je er dit weekend op Koningsdag nog eentje tegen op de rommelmarkt? Gewoon meenemen en genieten van vijfentwintig jaar gamegeschiedenis!