Op een Japane persconferentie heeft Yuji Horii, bedenker van de Dragon Quest-games, bekendgemaakt dat er een nieuwe game in de serie wordt gemaakt bij Square Enix. Meer informatie over de game of de platforms waarop hij zal verschijnen, kon er helaas niet gegeven worden.

Dragon Quest is een Japanse RPG-reeks die zijn oorsprong kent op de NES. De aantrekkelijke tekenstijl van Akira Toriyama (bekend van Dragon Ball en Dragon Ball Z) en de turn-based gameplay zijn terugkerende elementen in de langlopende serie games.

Dragon Quest X verscheen een tijdje geleden in Japan voor Wii, Wii U en PC, maar is nog niet naar het Westen gekomen. Ook de 3DS-remake van Dragon Quest VII (origineel voor PS1) heeft vooralsnog geen Westerse release gekregen. Dit is best opvallend, aangezien Dragon Quest IX op de DS meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht en dus ook buiten Japan een groot succes was.

We hopen dat er snel meer nieuwe informatie bekendgemaakt wordt over de volgende Dragon Quest. En uiteraard hopen we van harte dat de geliefde JRPG-serie ook weer naar Europa komt!