Eerlijk is eerlijk, ik was niet gehyped voor de aankomende Yoshi game, Woolly World. Ik vond de game een re-skin van Kirby’s Epic Yarn. Toen we bij Nintendo binnenvielen om wat games te spelen en ik de bovenstaande vergelijking maakte, vertelde de medewerker bij de pod dat dit niet het geval was. Maar na het spelen van de game, sta ik nog steeds achter mijn mening.

yoshi's woolly world

Zoals ik al zei, na het spelen van Woolly World ben ik nog niet echt overtuigd dat deze game anders is dan Epic Yarn. De game speelt geweldig weg, omdat het dezelde controls zijn als de eerdere Yoshi games. Door de spring-knop in te houden laat je Yoshi kort vliegen (met het meest schattige geluid ooit) en grafisch is de game prachtig, met iets meer diepte dan Epic Yarn. Waar Kirby in die game gemaakt was uit een paar draden, is deze wereld helemaal gemaakt uit bollen wol. Dit zorgt er ook voor dat er meer mogelijkheden in de wereld zelf zijn. Als je een klein draadje ziet, kun je zo een heel stuk uit het level halen. Wanneer je een bolletje wol naar een Piranha Plant schiet, raakt zijn bek verstrikt in de wol, waarna je hem uit kunt schakelen.

YWW4

Dit zijn van die kleine dingetjes die de gameplay zo leuk maken. Bloemen van wol maken om als platformpjes te gebruiken is nooit saai. En zo speelt en voelt de game helemaal anders aan dan de eerdere Yoshi games, vooral wanneer je met een andere speler door de wollige wereld springt. Want wanneer er iemand bij komt als nog schattigere rode Yoshi, is het de goede oude lol van Nintendo’s co-op games.

Zoals ik eerder schreef, Yoshi’s Woolly World is echt een prachtige game, en misschien wel de mooiste game die ik op Gamescom heb gezien. Dit is een soort stijl die Nintendo echt in de beste manieren gebruikt, en die er over vele jaren nog steeds goed uitziet. Al met al lijkt Woolly World dus een compleet pakket te zijn – toffe levels, strakke gameplay en een eigenzinnige stijl maken van Woolly World toch echt een game die iedereen op zijn radar moet houden.