Helaas zijn wij niet op de Tokyo Game Show, maar gelukkig is andere Westerse pers daar wel aanwezig om ons op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen in gamesland. Op de TGS speelde Kotaku namelijk met de New 3DS en schreef hier een impressie over. We hebben de belangrijkste info even op een rijtje gezet.

De vernieuwde 3D-techniek van de New 3DS wordt genoemd als meest indrukwekkende verandering. De kijkhoek is veel groter, waardoor je niet meer precies recht voor je 3DS hoeft te zitten om het goed te kunnen zien. Door nieuwe facetrackingtechniek kan het apparaatje namelijk bepalen waar jouw gezicht is en de beelden daar op richten.

De C-stick, een analoge stick die aan de rechterkant boven de actieknoppen is toegevoegd, schijnt ook prettig te werken. Het kleine pookje is prima om de camera mee te besturen, maar het is nog even afwachten hoe hij presteert in een game als Super Smash Bros, waarin snelle bewegingen cruciaal zijn.

De rugknoppen ZR en ZL, die op de New 3DS hun intrede maken, vereisen dat je een klein beetje uitrekt met je vinger om erbij te komen, maar ze steken genoeg uit waardoor ze alsnog makkelijk te gebruiken zijn.