Het Japanse bedrijf Nintendo heeft vandaag een nieuw bèta-programma gelanceerd waarin YouTube gebruikers geld kunnen verdienen met posten van video’s die inhoud bevatten van Nintendo. Het Japanse bedrijf heeft dat vandaag bekend gemaakt. Het Nintendo Creators Program gaat op 27 mei officieel de lucht in.

Mensen die nu een filmpje op YouTube uploaden dat inhoud van Nintendo bevat, krijgen nog 60% van de advertentie-inkomsten. Mensen die een YouTube-kanaal hebben dat alleen maar filmpjes upload waarin materiaal van Nintendo word gebruikt, krijgen zelfs iets meer namelijk 70% van de advertentie-inkomsten.

Het nieuwe programma van Nintendo is een behoorlijke omslag voor Nintendo. Het bedrijf had in het verleden een andere houding tegenover de YouTube gebruikers. Zo konden YouTube gebruikers in 2013 een copyrightschending verwachten, als zij materiaal van Nintendo in video’s gebruikten. YouTube gebruikers hoefden toen niet de advertentie’s te verwijderen, als zij toestemming gaven aan Nintendo om advertenties te plaatsen. Helaas werd de YouTube gebruiker daar niet rijker van, want de inkomsten van de advertenties gingen naar Nintendo en YouTube en dus niet naar de maker. Daar komt dit jaar dus zeer waarschijnlijk verandering in.