Nintendo heeft afgelopen week bekend gemaakt dat de Nintendo 3DS vanaf 13 februari verkrijgbaar is. De nieuwe modellen waren al eerder verkrijgbaar in Japan en andere Aziatische landen, en komt dus eindelijk ook naar Europa en Noord-Amerika. Als we kijken naar het uiterlijk van de nieuwe handhelds lijken ze erg veel op de vorige modellen. De nieuwe toevoeging op dit model is dat er een tweede analoge stick is toegevoegd.

De extra analoge stick is kleiner dan op de vorige modellen en zit op het rechter deel van de handheld, boven de actieknoppen. Een andere toevoeging is dat er twee nieuwe knoppen zijn toegevoegd aan de bovenkant van de console om de processor te verbeteren.

De nieuwe 3DS bevat ook de nfc-technologie, net zoals de Wii U en de GamePad. Dit zorgt ervoor dat de Nintendo karakters; De Amiibo-figuurtjes ingescand kunnen worden en gebruikt kunnen worden in de games.

De nieuwe handheld bevat ook een bredere kijkhoek, dit zorgt ervoor dat het 3D-effect beter zichtbaar is. De nieuwe handheld heeft als laatste toevoeging ook een extra lange en verbeterde batterijduur, waarmee hij maar liefst 7 uur mee kan gaan. Verder heeft de nieuwe 3DS een groter scherm dat zeker 3,88 inch groot is, de 3DS XL heeft zelfs een scherm van 4,88 inch.