Nintendo heeft minder exemplaren van de 3DS, Wii U en wie verkocht afgelopen jaar. Dat blijkt uit de cijfers van het laatste kwartaal van 2014, het derde kwartaal van het gebroken boekjaar van Nintendo.

In de afgelopen paar maanden zijn er 4,9 miljoen exemplaren van de Nintendo 3DS verkocht, terwijl een jaar eerder er nog ruim 7,7 miljoen exemplaren werd verkocht. Er werden ook 210.000 Wii’s verkocht terwijl er in het jaar daarvoor zeker 600.000 exemplaren zijn verkocht. Er zijn wel meer Wii U’s verkocht dan het jaar daarvoor, eerst 1,9 miljoen en dit jaar 1,95 miljoen.

 

Verwachting van komend jaar

 Door de goedkope Japanse Yen is de verwachting dat er meer winst gemaakt zal worden in de periode tot 30 maart. Ze gingen eerst uit van een winst van rond de 150 miljoen euro, maar door de goedkope Yen’s is de verwachting dat de winst ongeveer 225 miljoen zal zijn.

Nintendo heeft nog altijd grote moeite om gamers te vinden die weer de spelcomputers van Nintendo willen gebruiken. Door weinig interesse in Nintendo spelcomputers zal er komende periode geen nieuwe producten gelanceerd worden.

Nintendo verwacht komend jaar zeker negen miljoen exemplaren van de 3DS te verkopen. Dat zijn er een stuk minder dan dat ze 3 maanden geleden dachten. De voorspelling voor de Wii zijn om 500.000 exemplaren te verkopen en ze willen ook nog 3,6 miljoen Wii U’s verkopen, deze voorspellingen zijn wel gelijk gebleven.