Het zal voor enkelen van jullie vast een teleurstelling zijn geweest, maar Assassin’s Creed: Rogue komt enkel naar PlayStation 3 en Xbox 360 en niet naar Wii U. In een interview met GameInformer heeft Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, een aantal opmerkelijke uitspraken gedaan die dit verklaren.

“It’s very simple. What we see is that Nintendo customers don’t buy Assassin’s Creed. Last year, we sold in very small numbers. What we see is that they are very interested in Just Dance, very interested by other kinds of games. So what we are trying to do is to focus more on the types of games they are interested in.”

Ubisoft wil zijn focus dus veranderen naar wat wél verkoopt op Nintendo-platformen. Vanuit het bedrijf gezien is dit een slimme zet, maar anderzijds verdunt dit ook weer het aanbod aan serieuzere games op de Wii U. Gelukkig is Watch Dogs nog wel steeds in de maak voor Wii U:

“Watch Dogs is coming to Wii U. It will be the only mature game we publish on it.”

Dit was niet het enige wat Guillemot te zeggen had. Op PlayStationBreak en XboxBreak verscheen eerder vandaag dit nieuwtje over dat Ubisoft de PlayStation 3 en Xbox 360 vanaf 2015 in de steek zal laten.