Ontwikkelaar Sledgehammer Games heeft een aantal vacatures online gezet voor de nieuwe Call of Duty, die dit najaar uit zal komen. Hierdoor zijn we wat nieuwe informatie te weten gekomen; uit de vacatures kan je namelijk een aantal features opmaken die de ontwikkelaar in de game wil stoppen. In de omschrijving van de vacatures stond namelijk:

”De kandidaten krijgen de kans om op verschillende gebieden bij te dragen aan in-game effecten. Hieronder vallen effecten van wapens, voertuigverwoesting, lichaamssimulatie en verschillende omgevingsgebonden effecten zoals vuur, water, rook en weersomstandigheden.”

Nu zijn een aantal van deze punten niets nieuws in de Call of Duty-serie, maar toch wekt het interesse naar de nieuwe game. Zou men nu eindelijk een nieuwe engine hebben gebouwd, waarvoor men meer ervaring met deze effecten nodig heeft?

Verder gaf Sledgehammer aan dat ze personeel zochten dat zowel met de current gen als de next gen overweg kon. Dit impliceert dat de volgende Call of Duty nog steeds op de Xbox 360 en PlayStation 3 uit zal komen, naast de release voor Xbox One, PlayStation 4 en Wii U. Totdat er een echte aankondiging komt, weten we echter niets zeker en blijven dit ook enkel geruchten.