Gisteren bespraken we de eerste helft van het Twitch Plays Pokemon-avontuur. We eindigden na het bespreken van Democracy Mode en Anarchy Mode en de belichaming van het kwaad: Flareon. We gaan nu verder; de speler heeft een stuk of vier badges en Bird Jesus is nog steeds het enige echt nuttige teamlid.

Langzaam maar zeker…

pidgeot tppDemocracy Mode bleek toch een noodzakelijk kwaad dat tweemaal moest worden ingezet om een onderdeel te kunnen halen, maar verder werd er vrijwel enkel Anarchy gespeeld. Het ging het team nu voor de wind; Flareon was gereleased, Bird Jesus was nog steeds een sterk teamlid en de verschillende badges kwamen langzaamaan in het bezit van de speler.

Bloody Sunday

Het Silph Corporation-gebouw werd verrassend snel doorlopen en men ging op weg naar de Power Plant om daar het onmogelijke mogelijk te maken; de legendarische Pokémon Zapdos werd gevangen met de Master Ball. Zapdos werd AA-J genoemd, waardoor hij al snel de bijnaam “ArchAngel of Justice” kreeg. Zapdos werd automatisch getransporteerd naar de PC…

bloody sunday pokemon

En toen ging alles mis. In een poging om Zapdos van de PC te halen, werden per ongeluk talloze Pokémon in het wild vrijgelaten. Het grootste deel waren Pokémon die per ongeluk in de Safari gevangen waren, maar ook DigRat, Cabbage en Slayer of Trees werden gereleased. Gelukkig bleven Bird Jesus en Zapdos in leven en kon de reis voortgezet worden, ondanks de zware verliezen.

De wederopstand van Omanyte

104757-helix-fossil-bless-you-my-chil-6X9lDe speler ging door, op weg naar Cinnabar Island om daar het Helix Fossil tot leven te wekken. Met de Lapras die in het Silph-gebouw verkregen was, kon men naar het eiland toe surfen en was het moment eindelijk daar: Omanyte herrees uit zijn fossiel. Nu hij tot leven was gewekt, was er nog maar één ding dat telde: de Pokémon League verslaan. Maar voordat dat kon gebeuren, kwam de speler in de Pokémon Mansion vast te zitten tussen een tafel en een computergestuurd karakter, waaruit de speler ontsnapte door verslagen te worden door wilde Pokémon.

Niet lang daarna werd Blaine verslagen en hoefde enkel de achtste badge nog behaald te worden. Giovanni’s gym bleek echter een lastige opgave; ook hier waren weer de beruchte draaitegels zoals we die in de Team Rocket Headquarters tegenkwamen en het bij de Gym komen zelf was ook een hele klus. Uiteindelijk werd de ex-Team Rocket-leider na twaalf uur eindelijk verslagen en kon men zijn weg doorzetten naar de Pokémon League.

Twitch wants to be the very best…

De weg naar het Indigo Plateau was lang en hard, maar na meer dan 30 uur werd de Victory Road overwonnen. Nu moest de Elite Four verslagen worden, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. De vijf sterkste trainers van het spel moesten in een aaneenschakeling van gevechten verslagen worden. Het team bestond uit Pidgeot, Zapdos, Lapras, Nidoking, Venomoth en uiteraard Lord Helix in de vorm van Omastar. De levels van de teamleden liepen echter erg uiteen; Bird Jesus en Angel zaten boven level 60 terwijl All Terrain Venomoth pas halverwege level 30 zat.

tpp party

Er werd gevochten en verloren… Heel veel verloren. Wat er ook geprobeerd werd, telkens strandde de speler wel bij één van de leden van de Elite Four. Door deze gevechten werden de Pokémon getraind, dus langzaam aan werd de kans op succes steeds groter. Er werden zelfs opmerkelijke overwinningen gehaald; de level 36 Venomoth versloeg Lance’s level 62 Dragonite en door deze onmogelijke prestatie werd hij tot Slayer of Dragons gekroond.

Like no one ever was

En toen was daar het grote moment; na zestien keer verslagen te worden, was het de zeventiende keer eindelijk raak. De spelers wisten het te redden tot de Pokémon League-kampioen, de rivaal Blue. Na een spannend gevecht diende Angel de genadeklap toe met zijn Thundershock. Blue was verslagen, Twitch had overwonnen. In Anarchy Mode was de Elite Four verslagen door tienduizenden spelers die allemaal andere commands intypten. Het duurde lang, maar met doorzettingsvermogen en de kracht van het Helix Fossil lukte het.

tpp team

Dit betekent echter niet het einde van Twitch Plays Pokémon. De stream is nog steeds online en telt momenteel af naar een nieuwe playthrough van Pokémon Gold/Silver/Crystal, welke vandaag om 13:00 zal beginnen. Hopelijk zal dit een even epische run worden. Vergeet niet het artikel met de beste fanmade content voor Twitch Plays Pokémon te checken, dat ook vandaag zal verschijnen!