Dit was de week vol spektakel, de week van de E3. ’s Werelds belangrijkste gamebeurs is weer achter de rug en nu kunnen we terugkijken op wat er allemaal aangekondigd, maar vooral uitgesteld is. Veel games komen namelijk pas in 2015 uit, wat belooft een topjaar te worden. Wat blijft er dan over voor dit jaar? In CrewBreak reageert de redactie iedere vrijdag op een stelling, en deze week is dat:

2014 wordt een slecht gamejaar

 

Jacko:

the-order-1886_1Ik zou het niet ‘slecht’ noemen, maar het is denk ik toch wel een minder game jaar dan 2015 gaat worden. Veel grote games zijn uitgesteld en dat is natuurlijk zonde. Het lijkt wel alsof 2014 het jaar van games die vertraagd worden. Denk bijvoorbeeld aan The Order: 1886 en Batman: Arkham Knight; beiden games die oorspronkelijk in 2014 zouden verschijnen (om er zomaar een paar op te noemen).

Nogmaals: ik wil 2014 absoluut geen slecht gamejaar noemen, want als ik naar titels als Watch Dogs, Destiny, Call of Duty: Advanced Warfare en Assassin’s Creed: Unity kijk, hebben we zeker niet te klagen.

 

Erik:

BattlefieldHardline-670x416Slecht wil ik niet zeggen. Wel minder goed dan we verwacht hadden. Vooral na de afgelopen dagen op de E3 werd ik best verdrietig. Publishers die beta releases gingen aankondigen, omdat ze niets anders hadden te laten zien. Electronic Arts moest er zelfs een waar rookfestijn van maken om maar te doen alsof het echt iets geweldigs was. Dus tijd zal het leren of er niet toevallig enkele verborgen parels bij komen, maar tot nu toe ben ik bang dat 2014 ons teleur gaat stellen.

 

Rutger:

evolveAan het begin van het jaar leek het ontzettend bruut te worden; titels als Titanfall, Mario Kart 8, inFamous en Watch Dogs zouden ons in het voorjaar wegblazen en op de E3 zouden een hoop najaarsgames worden tentoongesteld… Zo dachten we. Het najaar blijkt echter iets kariger dan gehoopt voor veel gamers. Maar hadden we ook niet gewoon te hoge verwachtingen?

Het is logisch dat na de start van een nieuwe generatie consoles vorige winter, er dit jaar iets minder grote titels zijn. De launches van de consoles zijn immers van groot belang. Maar als we verder kijken, zien we nog een lang niet onaardig aantal goede titels dat dit jaar uitkomt. Naast de door Jacko genoemde games ook nog Evolve, Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire en binnenkort Valiant Hearts… Genoeg te spelen dus!

 

Wat vind jij?

Is 2014 een grote domper als gamejaar? Of zal je deze zomer heel hard moeten werken om alle toffe games te kunnen kopen? Laat het weten hieronder in de reacties! Volgende week vrijdag is er weer een nieuwe CrewBreak, tot dan!