Onlangs maakten we al bekend dat er drie nieuwe Mega Evolutions zijn bekendgemaakt voor Altaria, Lopunny en Salamence. Toen hadden we enkel scans uit CoroCoro Magazine om dit te ondersteunen, maar inmiddels heeft Nintendo een trailer vrijgegeven waarin we deze nieuwe Mega Evolutions en nog veel meer zien.

Zo zien we ook dat spelers die de game in de launchperiode kopen, een Shiny Beldum krijgen die een item draagt waarmee zijn laatste vorm, Metagross, kan evolueren. Enerzijds heel vet natuurlijk, maar als straks miljoenen mensen met een Shiny Metagross rondlopen, dan is het speciale er wel een beetje van af.

shiny mega metagross pokemon_omega_ruby_alpha_sapphire_8 pokemon_omega_ruby_alpha_sapphire_2

 

 

 

 

 

Daarnaast zagen we ook hoe de contests in zijn werk gaan. Het blijft redelijk trouw aan hoe het in de originele Ruby & Sapphire was – Pokémon vallen beurtelings aan om indruk te maken op de jury, of juist om tegenstanders een loef af te steken. Hiervoor krijgt de Pokémon een beoordeling en wie na vijf rondes de meeste punten heeft, is de winnaar. Als nieuwe toevoeging kunnen Pokémon tijdens de contest ook Mega Evolueren.

Ten slotte werden Pikachu’s cosplaymogelijkheden onthuld . Je kan de gele muis nu namelijk in allerlei outfits hijsen, die ieder hun eigen uitwerking hebben op zijn voorkomen en op zijn aanvallen. Ook in de gevechten behoudt Pikachu deze speciale vaardigheden.