Twitch Plays Pokémon is een bekend fenomeen op internet; een game uit de Pokémon-serie wordt online door een enorme groep mensen gespeeld, die allemaal commando’s in kunnen voeren. Typ bijvoorbeeld ‘start’ in de Twitch-stream, en jouw commando wordt opgevolgd door de speler. Dit resulteert in complete chaos en dat is nu juist de charme van het hele concept.

Op zijn hoogtepunt had het meer dan 120.000 spelers op hetzelfde moment; nu zijn het er vaak minder dan duizend. Toch gaat de stream nog vrolijk door en dit keer was Pokémon X aan de beurt. Omdat er nog geen 3DS-emulatoren zijn, werd het op een aangepaste 3DS gespeeld die weer aan de computer gekoppeld was. De playthrough van Pokémon X duurde echter een stuk korter dan de voorgaande spellen.

Voorheen werden de games uitgespeeld in ruwweg 15 tot 20 uur, maar Pokémon X werd al na 5 dagen uitgespeeld. En dat terwijl het een erg uitgebreide game is! Een opmerkelijke prestatie dus. De streamer is echter nog niet van plan te stoppen; alle Pokémon in Pokémon Red vangen en Pokémon Stadium 2 uitspelen zijn maar enkele van de toekomstplannen voor het Twitch-kanaal.