Over een paar weken is het weer zo ver, dan gaat de grootste gamebeurs ter wereld van start. Ieder jaar weer zorgt de E3 voor spektakel, maar het gaat niet altijd foutloos. Voor ons niet zo erg, wij kunnen er jaren later nog om lachen. Daarom een top 5 van de meest hilarische E3-momenten van de afgelopen jaren.

5. Battlefield 4 (2013)

We trappen deze top 5 rustig af, met de persconferentie van Microsoft waar vorig jaar de Xbox One werd aangekondigd. Verder werd er een Battlefield 4 demo getoond, de demo toont de dynamische gameplay die alleen Battlefield 4 bevat. Tja, moet je demo het wel doen…

4. Acadamy of Champions (2009)

Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Maar niet alleen waar mensen werken, ook waar computers ervoor zorgen dat alles draaiende blijft. De persconferentie van Ubisoft in 2009 laat maar eens zien waarom je altijd een plan B nodig hebt als je een presentatie houdt tijdens de E3. Het zorgde namelijk voor een oncomfortabele vijf minuten, waarbij voetballegende Pele maar werd geïnterviewd. Laat Pele nou net geen Engels spreken.

3. Genji: Days of the Blade (2006)
In 2006 gaf Sony een persconferentie die vol zat met fouten, je zou bij wijze van spreken een top 5, misschien wel top 10 Hilarische E3-fails kunnen maken van deze ene persconferentie. In dezelfde persconferentie werd de PS3 aangekondigd met een prijskaartje van $599 en was Kaz Hirai te enthousiast over Riiiiigde Racer. Producer Bill Ritch ging vervolgens verder met de aankondiging van Genji: Days of the Blade, een game waarin gevechten voorkwamen die ook daadwerkelijk plaats hebben gevonden in Japan. Als je wilt weten door welk beest Japan ooit is aangevallen, bekijk dan het onderstaande fragment.

2. Rock Revolution (2008)

Het zou je maar gebeuren, je bent hebt een dure vlucht naar Amerika geboekt, een luxe hotel en dan krijg je zo’n goedkope presentatie van Rock Revolution voorgeschoteld. In 2008 gebeurde dit. De bassist van het tweetal die Konami op het podium liet verschijnen om een voorproefje te geven was zelfs zo slecht dat het nummer halverwege werd stopgezet, omdat de score te laag was. Pijnlijk.

1. Project Natal (2009)

Project Natal, de codenaam van Kinect, werd tijdens de E3 van 2009 aangekondigd. Het bewegen voor de Kinect-sensor zou zelfs het scrollen door het dashboard van de Xbox 360 magischer maken. Maar dan moet alles wel goed functioneren. Een te enthousiaste Kudo Sonata en een niet goed functionerende full body motion capture zorgde voor dit hilarische moment.

Natuurlijk zijn er tal van persconferenties die niet helemaal soepel lopen. De bovenstaande fragmenten zijn enkel de momenten die wij niet snel zullen vergeten. Maar laat vooral ook weten welk hilarische E3-momenten jij niet snel meer zal vergeten!