De E3 komt steeds dichterbij; over anderhalve week begint eindelijk het grootste gamesspektakel van de wereld weer en krijgen we een hele hoop nieuwe spellen, trailers en info voor onze kiezen. In de aanloop naar het evenement hebben we op alle drie de Break-sites onze verwachtingen voor Sony, Microsoft en Nintendo uitgesproken. Hier op NintendoBreak behandelen we de vraag:

Wat verwacht de redactie van Nintendo op de E3?

 

Jacko:

super mario galaxyEerlijk gezegd denk ik dat Nintendo het erg rustig aan gaat doen deze E3. Natuurlijk zullen ze wel een aantal nieuwe games aankondigen, maar ik verwacht niet dat dit echt ‘schokkend’ zal zijn á la een nieuwe Zelda of Mario. Hopen doe ik het natuurlijk wel, maar ik verwacht niet dat Nintendo daar deze E3 al mee zal komen.

Natuurlijk moet Nintendo wat doen om de Wii U populairder te maken, maar ik denk dat Nintendo zelf ook inziet dat het een zinkend schip is, en al druk bezig is met een nieuwe console, en deze zo snel mogelijk op de markt wil brengen met grote AAA-titels.

 

Erik:

zelda wii u tech demoDit kan nog best wel eens een belangrijke E3 worden voor de Wii U. Natuurlijk weet ik van de geruchten op een vervolg op Wii Music, maar die zijn er elk jaar. Nee, dit jaar krijgen wel enkele grotere aankondigingen van first party Nintendo. Natuurlijk zal de standaard EA/Ubisoft trailers worden vertoond met de boodschap:”HEY, KIJK ONS EENS THIRD PARTY ZIJN”, maar dat is zeker niet de focus van deze E3. Terugkeer van StarFox? Nieuwe Metroid? Misschien, maar niet vanzelfsprekend. Veel nadruk op NFC figuurtjes? Ja. Toch verwacht ik een mooie trailer. Net voor het einde. Met herkenbare muziek en de eerste beelden van een nieuwe Zelda. Ik mag toch dromen?

 

Rutger:

dragon quest ix dsNintendo doet het lekker anders dan anders; geen persconferentie maar een vooraf opgenomen show die vooral de thuisblijver erg moet aanspreken. Voor ons best positief dus, maar uiteindelijk gaat het om de inhoud. De Wii U gaat echt een enorme boost nodig hebben om het hoofd boven water te kunnen houden. Enkel Super Smash Bros. zal de console niet redden, dus laten we hopen dat publieksfavorieten als Zelda, Metroid of F-Zero een nieuwe Wii U-game krijgen. En een prijsverlaging of een budgetmodel lijkt me ook zeker niet nadelig!

De 3DS loopt daarentegen heel aardig en zal dit bescheiden succes willen voortzetten. Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire zullen waarschijnlijk onder de headlines horen, en ik hoop op een nieuwe Advance Wars. Het valt binnen de verwachtingen dat Monster Hunter 4 ook naar het Westen zal worden gebracht, dus hopelijk zien we daar meer van. Maar eigenlijk zit ik veel meer te wachten op de 3DS-remake van Dragon Quest VII. Beide games zijn al een jaar uit in Japan, dus het wordt tijd dat wij er ook eindelijk van kunnen gaan genieten, Nintendo!

 

Daniël:

pokemon omega ruby alpha sapphireNintendo doet het net als vorig jaar lekker anders, in plaats van een persconferentie een opgenomen show, of dat dit jaar goed uitpakt is nog even afwachten.

Laten we eerlijk zijn; om het hoofd boven water te houden moeten er echt een paar toffe exclusives verschijnen op de Wii U. Persoonlijk hoop ik dat Nintendo de fans hun zin geeft en tijdens de komende E3 een Pokémon MMO aankondingt voor de Wii U. Geef toe, iets zoals Pokémon Stadium in combinatie met Pokémon Alpha Sapphire en Omega Ruby zou weleens goed kunnen uitpakken. Wat we zeker kunnen verwachten zijn nieuwe Mario games, meer informatie over Super Smash Bros en de Skylander-achtige figuurtjes die te verbinden zijn met games.

 

Wat vind jij?

Wat denk jij dat Nintendo ons gaat bieden op de E3 van 2014? Ben je optimistisch of zie je het slecht in? Laat het weten in de reacties hieronder. Bekijk ook de CrewBreak-artikelen over Sony en Microsoft’s E3-presentaties op PlayStationBreak en XboxBreak. Volgende week vrijdag is er weer een nieuwe Crewbreak, tot dan!