Hyrule Warriors, een combinatie tussen The Legend of Zelda en Dynasty Warriors, zal op de E3 een speelbare demo krijgen, evenals een aantal nieuwe karakters die onthuld worden. Dit maakte de general producer Hisashi Koinuma bekend in een interview met Famitsu, dat vertaald werd door Siliconera.

ZeldaHyruleWarriors4Door deze speelbare demo hoopt Koinuma dat men een beter beeld krijgt van wat ze met de game willen bereiken. Enkele details die hij al vrijliet, gingen over de wapens en progressie in het spel. Door van wapen te wisselen, krijgen karakters andere vechtstijlen. Net als in “echte” Legend of Zelda-games vindt de speler de wapens in schatkisten (ta-ta-ta-taaa). Daarnaast kunnen wapens versterkt worden en zijn er “character growth systems”, wat waarschijnlijk zal neerkomen op het levelen van je karakters.

Op het gebied van bossfights lijkt de game veel op Dynasty Warriors. Volgens Koinuma kon het ontwikkelteam namelijk geen manier vinden om de tactische manier van bossfights uit de Zelda-games te implementeren in Hyrule Warriors. In sommige boss fights zijn wel strategisch geplaatste items aanwezig, maar het zal vooral draaien om het verslaan van minions om je special attack op te laden en vervolgens uit te voeren op de baas.

Hyrle Warriors verschijnt 14 augustus in Japan exclusief voor de Wii U. Een Westerse releasedatum is nog niet bekend, maar het valt binnen de verwachtingen dat de game op de E3 daar meer van horen.