Met de nieuwe generatie consoles zijn we aangekomen op een keerpunt. Steeds meer ontwikkelaars laten de oude consoles in de steek om voor de nieuwe te ontwikkelen. Hiermee worden de PlayStation 3 en Xbox 360 minder interessant voor de consument, waarop vaak een prijsverlaging wordt ingezet door de producent. Maar wanneer komt dit moment? In CrewBreak reageert de redactie iedere vrijdag op een stelling, en deze week is dat:

De vorige generatie consoles moet snel een prijsverlaging krijgen

 

Jacko:

Helemaal mee eens! Ik denk dat zowel Microsoft als Sony veel meer ‘oude generatie consoles’ zouden verkopen als ze een goede prijsverlaging zouden krijgen. Ikzelf zou er ook nog aan twijfelen om een PlayStation 3 of Xbox 360 te kopen. Als ik kijk naar alle toffe games die op de consoles beschikbaar zijn, en je die voor een prikje kunt kopen, dan wordt het wel heel interessant.

Op de PlayStation 4 en Xbox One zijn momenteel nog niet heel veel kaskrakers te koop – waar natuurlijk wel snel verandering in komt – maar ik denk dat als je bijvoorbeeld een PlayStation 3 voor 100,- euro kunt kopen, er veel mensen toch nog voor een PlayStation 3 gaan. Denk bijvoorbeeld aan kinderen van 10 jaar die graag een console voor hun verjaardag willen hebben, dan is 100,- euro natuurlijk niet veel. Het lijkt mij dan ook dat zowel Microsoft als Sony op de komende E3 een prijsverlaging en/of een nieuw budget model zullen aankondigen.

 

Daniel:

playstation 3Ik verwacht dat Microsoft en Sony niet snel met een prijsdaling van hun oude consoles zullen komen. Volgens mij heeft Microsoft namelijk aangegeven dat ze de Xbox 360 nog zeker tot 2016 zullen ondersteunen, dan zal Sony daar niet ver van afwijken. Persoonlijk verwacht ik rond Kerstmis pas een kleine prijsdaling. Zolang de vraag naar de oude generatie hoog genoeg is, zal er voorlopig nog geen prijsverlaging komen. Alhoewel ik dan graag de Playstation 3 aanschaf vanwege de vele exclusives die ik niet heb kunnen spelen. Beide consoles hebben zonder twijfel verborgen pareltjes.

 

Rutger:

next gen console war ps4 xbox one wii uEen prijsdaling lijkt mij inderdaad een logische stap. De PS3 en de Xbox 360 zitten immers in de laatste fase van hun levenscyclus. Over één of twee jaar komen daar geen games meer voor uit, dus wie gaat er dan nog €200 neerleggen voor een oude console? Natuurlijk doe je hier geen slechte koop mee (de vorige generatie bracht immers een groot aantal topgames) maar als je naar de toekomst kijkt, is een PS4, Xbox One of Wii U een verstandigere aanschaf.

Een pricedrop lijkt me dan ook onvermijdelijk. Misschien zelfs nieuwe budgetmodellen die nog minder ruimte innemen en wat derderangs functies zullen missen om de productiekosten laag te houden? Waarschijnlijk horen we hier op de E3 meer over.

 

Wat vind jij?

Dienen de oude consoles snel een prijsupdate te krijgen om te overleven, of zijn ze nog lang niet uit de race?We horen het graag van je in de reacties. Volgende week vrijdag is er weer een nieuwe CrewBreak, tot dan!