Mark Rutte: “Het ontwikkelen van computergames is een groeiende bedrijfstak die ons land nog volop kansen biedt. Het laat zien dat Nederland wereldwijd terecht bekendstaat als een land dat creativiteit en innovatie met hoofdletters schrijft.”

De gamesindustrie is één van de snelst groeiende sectoren en dit wil de overheid graag ondersteunen. Op Casual Content-evenement in Amsterdam werd daarom het nieuwe GameOn-fonds bekendgemaakt, waar de overheid vijf miljoen in steekt. GameOn is een fonds gericht op het financieren van beginnende ondernemers met vernieuwende ideeën op het vlak van games. De beginfase is namelijk het moeilijkst voor Nederlandse gameontwikkelaars, zo bleek uit onderzoek.

Naast het overheidsgeld hebben de oprichters, ervaren mensen uit de industrie, al vijf miljoen als startkapitaal opgebracht, waardoor het GameOn-fonds aftrapt met tien miljoen euro. Geen slechte start dus, hopelijk kunnen we dankzij het fonds binnenkort een hoop nieuwe games van eigen bodem verwelkomen!