Marktanalist Michael Pachter heeft in een lang interview met de website DualShockers uitgehaald naar Nintendo. Volgens Pachter moeten zowel de Wii U als Iwata (de baas van Nintendo) vervangen worden.

Satoru Iwata zou namelijk geen goede zakenmanager zijn omdat hij nog steeds zegt dat het goed zal komen met de Wii U. Pachter denkt echter dat de Wii U er nooit meer bovenop komt en dat Nintendo zo snel mogelijk terug naar de tekentafel moet om aan haar nieuwe console te gaan werken. Hierbij zou vooral het binden van third party developers, die ze met de Wii U verloren, een belangrijke rol spelen.

In de tussentijd zou Nintendo haar games naar de smartphones moeten brengen en op het geld hiervan overleven. Op deze markt zou men namelijk een miljardenpubliek bereiken. Volgens Pachter zouden zo wel 20 tot 40 miljoen kopers voor de nieuwe console kunnen worden aangetrokken.

Wat vind jij ervan? Heeft Pachter gelijk, of moet Nintendo het heel anders aanpakken? Laat het weten in de reacties hieronder of breng je stem uit in de poll rechtsboven!