Gelijktijdig met de film Transformers: Age of Extinction komt er een nieuwe game in de serie uit. De third person shooter Transformers: Rise of the Dark Spark zal de brug vormen tussen de Michael Bay-films en de Cybertron-games. Bekijk hieronder de trailer.

De game zal draaien om het bemachtigen van de Dark Spark en dit kan vanuit het oogpunt van beide facties (Autobots en Decepticons) worden meegemaakt. In totaal zijn er meer dan veertig speelbare personages. De singleplayer en multiplayer gebruiken hetzelfde levelsysteem, waardoor je upgrades die je in de één vrijspeelt, ook in de ander beschikbaar zijn. In de multiplayer komt de populaire Escalation-mode weer terug.

Transformers: Rise of the Dark Spark wordt niet meer door de originele ontwikkelaar High Moon gemaakt, maar door Edge of Reality (bekend van de PC-game Loadout). De game komt in juni uit voor PC, Wii U, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Tevens wordt er een strategische RPG-versie voor de 3DS gemaakt door WayForward, de studio achter DuckTales Remastered.