En weer een flinke klap voor Nintendo; de familie Yamauchi, die het bedrijf heeft opgericht, wil zijn aandelen verkopen. Dit schijnt naar aanleiding van Nintendo’s slechte resultaten te zijn die onlangs bekend werden gemaakt op een investeerdersvergadering.

Even een korte geschiedenisles… In 1889 werd Nintendo opgericht door Fusajiro Yamauchi. Het begon als speelkaartenproducent, maar heeft door de jaren heen ook gefunctioneerd als taxiservice, eigenaar van zogenaamde “love hotels” en speelgoedfabrikant. Vanaf de jaren 80 ging het zich op games richten, waar het vandaag de dag om bekend staat. De Yamauchi’s hebben tot 2002 de presidenten voor Nintendo geleverd, totdat Hiroshi Yamauchi in 2002 door Satoru Iwata opgevolgd werd.

Dat de Yamauchi’s nu hun aandelen kwijt willen, is dus wel opmerkelijk en misschien zelfs zorgwekkend. Nintendo gaat een hoop aandelen van de markt terugkopen, wat dus nóg een financiële klap betekent, aangezien dit geld niet meer in de ontwikkeling van games gestoken kan worden. Volgens Nintendo was de familie Yamauchi al langer van plan aandelen van de hand te doen. Hoeveel aandelen er weer op de markt geslingerd zullen worden door de Yamauchi’s is nog niet bekend.