Hang de vlag uit en zet een feesthoedje op; de Wii U is vandaag één jaar oud geworden! Precies een jaar geleden lanceerde Nintendo haar nieuwste console in Europa. In Amerika was de console al twaalf dagen eerder uitgebracht en in Japan lanceerde hij pas acht dagen later dan in Europa. Bij de launch destijds waren de exclusieve titels New Super Mario Bros U, Nintendo Land en ZombiU beschikbaar, naast een aantal multiplatformgames van derde partijen als Ubisoft en Activision.

Bij de launch van het apparaat werden er aardig wat exemplaren verkocht, maar in de maanden daarna daalden de verkopen sterk. Het feit dat grote uitgevers nauwelijks games voor de Wii U maakten en games uitstelden, zorgde voor een tekort aan nieuwe titels. Dit najaar bracht Nintendo Super Mario World 3D en de opgepoetste versie van The Legend of Zelda: The Wind Waker uit, die weer een kleine opleving veroorzaakten in de sales.

In de toekomst mogen we in ieder geval een nieuwe Mario Kart, Super Smash Bros en Donkey Kong verwachten. Daarmee heeft Nintendo’s jongste console een interessante line-up voor komend jaar klaarstaan, maar het zal wel flinke stappen moeten nemen om zijn concurrenten op de consolemarkt bij te blijven.

Van harte gefeliciteerd, Wii U, en nog vele jaren!