De dienst genaamd TVii van Nintendo komt niet naar Europa. De dienst is al beschikbaar in de Verenigde Staten. De oorzaak is volgens Nintendo “moeilijkheden met de licenties”.

TVii van Nintendo zal niet naar Europa komen dat heeft nintendo in een bericht geplaatst. Met TVii was het mogelijk om met andere Wii U gebruikers te communiceren over tv programma’s ook kan er met TVii gebruik worden gemaakt van diensten als Netflix.

De reden die Nintendo geeft voor het niet lanceren van TVii, zijn “vanwege moeilijkheden met de licenties”.

Nintendo Anime Channel

Als vervanging voor TVii heeft Nintendo het Nintendo Anime Channel voor de 3DS. Met het Amine Channel is het mogelijk om anime series te bekijken zoals Kirby en Pokemon.

Hieronder kunt u het hele bericht van Nintendo lezen:

Stopzetting van de Nintendo TVii-dienst voor Europa

Bij Nintendo of Europe doen we elke dag ons uiterste best om al onze fans een zo breed mogelijk entertainment-aanbod te bieden. Omdat het uitermate complex is om in verschillende landen met verschillende licentiesystemen meerdere tv-diensten aan te bieden, hebben we er helaas voor gekozen om de Nintendo TVii-dienst niet in Europa aan te bieden. Hoewel we in dit geval niet op zulke complicaties hadden gerekend, zullen we altijd proberen om leuke ervaringen te bieden waar al onze fans plezier aan kunnen beleven.

In die geest presenteert Nintendo of Europe het Nintendo Anime Channel, een nieuwe video-on-demand-dienst voor de Nintendo 3DS, waarmee gebruikers animeseries als Pokémon, Kirby en Inazuma Eleven als stream kunnen bekijken. Er wordt regelmatig nieuwe content toegevoegd, en je krijgt toegang tot deze dienst door een gratis applicatie in de Nintendo eShop te downloaden.