Square Enix heeft vandaag aangekondigd dat het Dragon Quest X naar de 3DS zal brengen… in Japan. Helaas, staakt uw vreugdedansjes en stop de biertap; een Westerse release voor de game is nog steeds niet bevestigd.

dragon quest x 3ds a

De nieuwe info die over de 3DS-versie van Dragon Quest X is vrijgekomen, is echter wel ontzettend vet. Zo zal de game niet op de 3DS zelf draaien, maar wordt hij naar je handheld toe gestreamed. Hoewel je hierdoor niet gebruik kan maken van het 3D-effect, kan je wel genieten van graphics die het niveau ervaren van de versies voor Wii, Wii U, PC en smartphones!

Om de game goed te kunnen spelen, zal het onderste scherm een aantal on-screen knoppen bevatten die normaal gezien op de Wii U-controller zitten (zie de afbeelding hiernaast). Helaas moet er wel periodiek abonnementsgeld betaald worden om de game online te kunnen spelen, maar gelukkig zit er ook een offline singleplayer component in.

Of Dragon Quest X ooit nog in het Westen zal lanceren, is onbekend. Square lijkt zich met deze titel hoofdzakelijk op de Aziatische markt te richten. We houden je op de hoogte!