Een week geleden kwam de eerste trailer van Call of Duty: Advanced Warfare uit, en onlangs publiceerden we nog een artikeltje met daarin alle bekende info over de game. De nieuwe game van Sledgehammer slaat in als een bom en de beelden beloven veel goeds. Zal dit deel eindelijk vernieuwing brengen in de gameserie die al jarenlang vrijwel stilstaat? In CrewBreak reageert de redactie iedere vrijdag op een stelling, en deze week is dat:

Call of Duty: Advanced Warfare wordt een revolutie binnen de serie

 

Jacko:

call of duty advanced warfarePfoe, lastig! De trailer ziet er wel enorm vet uit, maar of het echt een revolutie gaat zijn, lijkt me nu nog niet te zeggen. Simpelweg omdat we op dit moment alleen nog maar de trailer gezien hebben. Toch denk ik dat Call of Duty: Advanced Warfare wel een grote invloed gaat hebben, en zeker een belangrijke titel uit de reeks gaat worden. Het is tenslotte de eerste Call of Duty op de Xbox One en PlayStation 4.

Ik denk dat de game nóg filmischer gaat worden, en dat het verhaal dit keer een grote rol gaat spelen en ook écht veel diepgang gaat krijgen; maar dat is natuurlijk nog afwachten.

Om af te sluiten: gaat Advanced Warfare een revolutie binnen de serie worden? Ik weet het niet, maar ik ben wel enorm benieuwd naar de game!

 

Rutger:

call of duty advanced warfareOf Advanced Warfare echt een revolutie wordt binnen Call of Duty, valt nog te bezien. In de trailer mogen we allerlei high-tech oorlogstuig aanschouwen, maar of dit zo extreem toegepast gaat worden is nog maar de vraag. Spelers die het puur voor de EXO-suit doen, kunnen immers ook Crysis voor een tientje uit de budgetbak plukken. Zitten de Call of Duty-spelers wel te wachten op futuristische snufjes?

Ik verwacht dat het nu als iets heel vernieuwends gepresenteerd wordt, maar dat de daadwerkelijke impact wel meevalt omdat Sledgehammer het roer niet drastisch durft om te gooien. Ook moeten we nog maar zien in hoeverre de nieuwe engine ook echt nieuw is; sinds de halve beloftes bij Call of Duty: Ghosts vertrouw ik Activision niet meer met dat soort uitspraken. Advanced Warfare zal zo te zien een stap in een nieuwe richting zetten, maar ik verwacht niet dat het de serie op zijn kop zal zetten.

 

James:

Call of Duty advanced warfareDeze is enorm lastig, echt veel is er ook nog niet over bekend. De eerste trailer zag er enorm goed uit, maar daar zit de prestatie van Kevin Spacey zeker voor heel wat tussen.

Advanced Warfare zal ongetwijfeld een belangrijke Call of Duty-game worden; een nieuwe setting, volgens geruchten een nieuwe engine en de eerste CoD die alleen door Sledgehammer wordt gemaakt. De game zal door de Exo-suits ook een pak nieuwe mogelijkheden brengen zoals wallclimbs, onzichtbaarheid en de mogelijkheid om belachelijk ver te springen. Maar zoals Rutger ook al zei, koop Crysis en dan kan je dit ook allemaal.

Of dit de tweede revolutie zal worden waar alle CoD-fanboys op hopen, weet ik niet, enkel de tijd kan ons dat vertellen. Het zal ongetwijfeld opnieuw adrenaline-rush worden van begin tot eind, met de extra waarde van een fantastische Kevin Spacey die ook niet zomaar aan eender welk project meewerkt.

 

Wat vind jij?

Zal Call of Duty: Advanced Warfare de serie eindelijk op zijn kop zetten? Wat denk jij van de game, en ga jij hem kopen? We horen het graag van je in de reacties hieronder. Volgende week vrijdag is er weer een nieuwe CrewBreak, tot dan!