Gisteravond vond de Nintendo Direct-uitzending over Super Smash Bros plaats, en hierdoor zijn we veel nieuwe dingen te weten gekomen. De video is hier terug te kijken, maar als dat je iets te lang duurt, dan komt het goed uit dat wij hieronder voor jou de belangrijkste nieuwigheden op een rijtje hebben gezet.

Nieuwe personages

Er zijn twee nieuwe personages aangekondigd: Charizard en Greninja. Beiden zijn de laatste vormen van starter-Pokémon, maar terwijl Charizard al in de vorige game zat (als onderdeel van het personage Pokémon Trainer) is Greninja compleet nieuw. Deze ninjakikker van type Water/Dark maakte zijn debuut in de onlangs verschenen Pokémon X en Y. In de Nintendo Direct-uitzending begint op 1:15:00 een ontzettend vette CGI-scene waarin deze Pokémon het uitvechten. Zeker het kijken waard!

charizard super smash brosgreninja super smash bros

Naast deze twee vechtersbazen werd ook bekend dat Zelda/Sheik en Samus/Zero Suit Samus gesplitst worden. Voorheen konden deze personages in het gevecht transformeren, maar nu zijn het dus losse personages geworden. Effectief betekent dit vier toevoegingen aan het namenlijstje. Verder hebben alle personages een aantal kleine aanpassingen gekregen en zullen de Yellow Devil (Mega Man) en Ridley (Metroid) als niet-speelbare boss characters in de game verschijnen.

Releasedatum

Er is geen officiële releasedatum vrijgegeven, maar er is wel bekend geworden in welk kwartaal we de games kunnen verwachten. De 3DS-versie komt deze zomer al, terwijl de Wii U-versie pas in de winter zal releasen. De 3DS-versie zal daarnaast op 60 frames per seconde draaien, en beide versies hebben online multiplayer.

Nieuwe spelmodi

Alsof de 3DS-versie door de eerdere release nog niet genoeg bevoordeeld is, krijgt deze ook nog een exclusieve spelmode. In Smash Run is het de bedoeling dat je eerst in een enorm level zoveel mogelijk power-ups verzamelt. Hier heb je vijf minuten voor, waarna je met de andere spelers op de stage gedropt wordt om het uit te vechten met behulp van je vergaarde power-ups.

smash run

Daarnaast werd bekend dat er online twee verschillende speelstanden komen: For Fun en For Glory. De eerste is gericht op een normaal potje, terwijl de tweede meer voor de serieuze vechters is. Hierin zijn de stages namelijk plat en niet meer dynamisch, kunnen er geen items gebruikt worden en is er de mogelijkheid voor een gevecht van man tot man.

Nieuwe stages

De Wii U-versie en de 3DS-versie zullen, naast een aantal vertrouwde arena’s uit vorige games, ieder hun eigen unieke stages krijgen.

  • 3DS: Reset Bomb Forest, 3D Land, Spirit Train, Gerudo Valley, Arena Ferox, Tortimer Island, Living Room, Prism Tower, Rainbow Road, Find Mii, Balloon Fight en Jungle Japes.
  • Wii U: Mario Galaxy, Pyrosphere, Town and City, Boxing Ring, Pilot Wings, Skyloft, Windy Hill, Garden of Hope, Wii Fit Studio, Palutena’s Temple en Halberd.
Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat de Nintendo Direct-uitzending geen enorme aankondigingen heeft gedaan, maar dat er toch een hoop nieuwe info bekend is geworden. Het maakte ons in ieder geval weer erg enthousiast voor de game! Wat vind jij ervan? Laat het weten in de reacties hieronder.